Csirkemúmia Triple Zero tésztával
: 40 perc;
: ketogén;
: halloweeni recept;
Hozzávalók:
- 1 kisebb, felezett csirkemellfilé (kb. 150 g)
- 2 nagyobb csík bacon (kb. 60 g)
- 1 doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Spaghetti
- 25 g magozott, fekete olajbogyó
- 1 kis marék póréhagymacsíra
- 2 szem fekete bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet betekerjük a baconcsíkokba. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
2. A tésztát szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük. Összekeverjük a lecsepegtetett olajbogyókkal és a csírával.
3. Egy szem olajbogyóból két kis karikát vágunk, ezekből és a borsszemekből kialakítjuk a múmia szemeit. A tésztával tálaljuk.
A tésztához keverhetünk reszelt cheddar sajtot.
Tipp
Mivel a bacon eleve sós, nem szükséges megsózni sütés előtt a csirkehúst.
Elkészítési idő: 45 perc
Tápérték
Energia: 447 kcal
Fehérje: 41,2 g
Zsír: 27,6 g
Szénhidrát: 2,6 g
Rost: 8 g