Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mexikói tonhalsalátával töltött édesburgonya

Mexikói tonhalsalátával töltött édesburgonya

: 50 perc;
: főétkezés;
: gyors elkészítés;

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Az édesburgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd szárazra töröljük. Egy kis tepsiben, egészben, héjastól 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

2. A zöldséget kettévágjuk, húsát villával kissé fellazítjuk. Rákanalazzuk a tonhalsalátát.

3. A tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, finoman megsózzuk. Ezzel tálaljuk a burgonyát, korianderzölddel díszíthetjük.


 

Tálalási javaslat:

Tejföl helyett görög joghurttal is meglocsolhatjuk a burgonyát.

Tipp

Másképp is tálalhatjuk a fogást. A sült édesburgonyát hámozzuk meg, a zöldség húsát villával törjük össze. Tegyük egy tálba, és kanalazzuk mellé a tonhalsalátát.

Elkészítési idő: 50 perc

Tápérték

Energia: 446 kcal
Fehérje: 16,9 g
Zsír: 17,7 g
Szénhidrát: 48,8 g
Rost: 9,5 g