Mexikói tonhalsalátával töltött édesburgonya
: 50 perc;
: főétkezés;
: gyors elkészítés;
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édesburgonya (250 g)
- ½ doboz Forpro Carb Control Tuna Salad Mexicano tonhalsaláta
- 50 g zsírszegény tejföl
- fél gerezd fokhagyma
- korianderzöld a díszítéshez
- só
Elkészítés:
1. Az édesburgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd szárazra töröljük. Egy kis tepsiben, egészben, héjastól 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
2. A zöldséget kettévágjuk, húsát villával kissé fellazítjuk. Rákanalazzuk a tonhalsalátát.
3. A tejfölbe belereszeljük a megpucolt fokhagymát, finoman megsózzuk. Ezzel tálaljuk a burgonyát, korianderzölddel díszíthetjük.
Tejföl helyett görög joghurttal is meglocsolhatjuk a burgonyát.
Tipp
Másképp is tálalhatjuk a fogást. A sült édesburgonyát hámozzuk meg, a zöldség húsát villával törjük össze. Tegyük egy tálba, és kanalazzuk mellé a tonhalsalátát.
Elkészítési idő: 50 perc
Tápérték
Energia: 446 kcal
Fehérje: 16,9 g
Zsír: 17,7 g
Szénhidrát: 48,8 g
Rost: 9,5 g