Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olaszos rántotta

Olaszos rántotta

: 10 perc;
: reggeli;
: gyors elkészítés;

 

Hozzávalók (1 adaghoz):

Elkészítés:

1. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjét félretesszük a díszítéshez. A fehér részét felkarikázzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütni kezdjük.

2. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a felaprított aszalt paradicsomot is. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. A tojást a hagymára öntjük, kevergetve-aprítva rántottát készítünk. Végül hozzákeverjük a tonhalsalátát, és meglocsoljuk paradicsomos-olívás szósszal. Felcsíkozott újhagymazölddel díszítve, kenyérrel körítve tálaljuk.


 

Tálalási javaslat:

Tálalhatjuk salátával vagy tetszőleges zöldségekkel.

Tipp

Ha az aszalt paradicsom fűszeres olívaolajban eltett, nyugodtan használjuk ezt az olajat a sütéshez!

Elkészítési idő: 10 perc

Reggeli

Tápérték

Energia: 639 kcal
Fehérje: 40,7 g
Zsír: 42,7 g
Szénhidrát: 18,4 g
Rost: 10,3 g