Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves

     : 45 perc;
     : főétel;
     : halloweeni recept;

 

       Hozzávalók:

  • 200 g sütőtök 
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • ¼ fej vöröshagyma 
  • só, őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió  
  • 50 ml 10%-os főzőtejszín
  • 1 teáskanál fekete szezámmag
  • 1 szelet Forpro Walnut Protein Bread

Elkészítés:

1. A sütőtökszeletet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (vastagságtól függően) 25-30 perc alatt puhára sütjük.

2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt, finomra aprított hagymát megdinszteljük rajta.

3. Hozzáadjuk a sült tököt, felöntjük 200 ml vízzel, felforraljuk, közben sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

4. Hozzáöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.

5. A kész levest fekete szezámmal díszítve és a kenyérrel körítve tálaljuk.


 

Tálalási javaslat:

Kevés joghurtot is pöttyözhetünk a leves tetejére.

Tipp

Szerecsendió helyett kipróbálhatjuk 2-3 nagy csipet morzsolt zsályával fűszerezve is a levest.

Elkészítési idő: 45 perc

Tápérték

Energia: 403 kcal
Fehérje: 13,6 g
Zsír: 23,3 g
Szénhidrát: 30,8 g
Rost: 12,5 g