Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kalácskoszorú Beef Jerkyvel

Kalácskoszorú Beef Jerkyvel

: min. 60 perc;
: reggeli;
: átlagos elkészítés;

 

Hozzávalók 3 darabhoz:

  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt 
  • 100 g zabpehelyliszt
  • ½ tasak instant élesztő
  • 1 csapott kávéskanál
  • 50 g görög joghurt
  • 1 db tojássárgája 
  • 150 ml zsírszegény, langyos tej 
  • 1 tasak Forpro High Protein csilis Beef Jerky
  • kevés felvert tojás a kenéshez

    A tálaláshoz (1 adaghoz):
  • 50 g görög joghurt
  • 1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tzatziki Dressing 

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a joghurtot és a tojássárgáját. Gyúrni kezdjük, először apránként hozzácsorgatjuk a tejet, ezután pedig még annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta. Végül belegyúrjuk az apróra vágott Beef Jerkyt is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 40 cm hosszú hengereket sodrunk, majd 2-2 hengert összefonunk. A fonatokat kör alakúra hajtjuk, a végeket összeillesztjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk újabb 15 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.

3. A mártogatóshoz a görög joghurtot kikeverjük a dresszinggel, kevés sóval és az aprított snidlinggel. A koszorúk mellé tálaljuk. 


 

Tálalási javaslat:

Megtöltve, szendvicsként is tálalhatjuk.

Tipp

Egy nagyobb kalácsot is formázhatunk a tésztából

Elkészítési idő: 60 perc + kelesztési idő

Tápérték (1 koszorú + 1 adag mártogatós):

Energia: 445 kcal
Fehérje: 15,1 g
Zsír: 11,7 g
Szénhidrát: 55,7 g
Rost: 10,7 g