Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tepsis túrós-mazsolás tészta

Tepsis túrós-mazsolás tészta

: 40 perc; 
: főétel;
: egyszerű elkészítés;

 

 

Hozzávalók: 

  • 20 g mazsola 
  • 80 g Forpro High Protein Pasta Quadretti
  • 1 db tojás 
  • 100 g zsírszegény túró 
  • 50 g zsírszegény tejföl
  • 30 g eritrit (por)
  • 1 teáskanál kókuszzsír 
  • kevés őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A mazsolát 10 percre forró vízbe áztatjuk. Közben a tésztát körülbelül tízszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe tesszük, és óvatosan keverve 9 percet főzzük. Leszűrjük, hagyjuk legalább langyosra hűlni.

2. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a tojássárgájával, a tejföllel és az eritrittel. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát és a leszűrt mazsolát, végül pedig a tojásfehérjehabot.

3. A tésztát egyszemélyes, kókuszzsírral vékonyan kikent formába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.


 

Tálalási javaslat:

Melegen vagy langyosan tálaljuk, ha szükséges, újramelegíthető.

Tipp

Ha a főtt tésztát sütjük is, kb. 2 perccel rövidítsük le a csomagoláson szereplő főzési időt.

Elkészítési idő: 40 perc

Tápérték

Energia: 645 kcal
Fehérje: 46,9 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát: 49,3 g
Rost:18,8 g