Tepsis túrós-mazsolás tészta

: 40 perc;
: főétel;
: egyszerű elkészítés;
Hozzávalók:
- 20 g mazsola
- 80 g Forpro High Protein Pasta Quadretti
- 1 db tojás
- 100 g zsírszegény túró
- 50 g zsírszegény tejföl
- 30 g eritrit (por)
- 1 teáskanál kókuszzsír
- kevés őrölt fahéj
1. A mazsolát 10 percre forró vízbe áztatjuk. Közben a tésztát körülbelül tízszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe tesszük, és óvatosan keverve 9 percet főzzük. Leszűrjük, hagyjuk legalább langyosra hűlni.
2. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A túrót áttörjük, kikeverjük a tojássárgájával, a tejföllel és az eritrittel. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát és a leszűrt mazsolát, végül pedig a tojásfehérjehabot.
3. A tésztát egyszemélyes, kókuszzsírral vékonyan kikent formába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.
Melegen vagy langyosan tálaljuk, ha szükséges, újramelegíthető.
Tipp
Ha a főtt tésztát sütjük is, kb. 2 perccel rövidítsük le a csomagoláson szereplő főzési időt.
Elkészítési idő: 40 perc
Tápérték
Energia: 645 kcal
Fehérje: 46,9 g
Zsír: 25 g
Szénhidrát: 49,3 g
Rost:18,8 g