Töltött kaliforniai paprikák Triple Zero rizzsel

: 35 perc;
: főétel;
: átlagos elkészítés;
Hozzávalók:
- 1,5 kaliforniai paprika (kb. 200 g tisztított súly)
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 g sovány darált sertéshús
- 2 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
- só, őrölt fekete bors
- 1/2 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
1. A megmosott, megtisztított (csumájától megszabadított, kierezett, kimagozott), félbevágott kaliforniai paprikákat vágott felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
2. Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Rákanalazzuk a csípős mexikói szószt, sózzuk, borsozzuk.
3. Közben a rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a húsos keverékhez forgatjuk.
4. Az elősütött paprikacsónakokból kiöntjük a keletkezett nedvességet, majd megtöltjük a húsos-rizses töltelékkel. Visszatoljuk a sütőbe további 15 percre, azonos hőfokra. Aprított petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Zsírszegény tejföllel meglocsolva is tálalhatjuk a paprikákat.
Tipp
Úgy is elkészíthetjük a fogást, hogy a betöltött csónakok tetejére adagonként 50 g zsírszegény mozzarellát morzsolunk, majd így sütjük készre.
Elkészítési idő: 35 perc
Tápérték
Energia: 542 kcal
Fehérje: 28,5 g
Zsír: 15,5 g
Szénhidrát: 20,3 g
Rost:10,1 g