Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Töltött kaliforniai paprikák Triple Zero rizzsel

Töltött kaliforniai paprikák Triple Zero rizzsel

: 35 perc;
: főétel;
: átlagos elkészítés;

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A megmosott, megtisztított (csumájától megszabadított, kierezett, kimagozott), félbevágott kaliforniai paprikákat vágott felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.

2. Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Rákanalazzuk a csípős mexikói szószt, sózzuk, borsozzuk.

3. Közben a rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a húsos keverékhez forgatjuk.

4. Az elősütött paprikacsónakokból kiöntjük a keletkezett nedvességet, majd megtöltjük a húsos-rizses töltelékkel. Visszatoljuk a sütőbe további 15 percre, azonos hőfokra. Aprított petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tálalási javaslat:

Zsírszegény tejföllel meglocsolva is tálalhatjuk a paprikákat.

Tipp

Úgy is elkészíthetjük a fogást, hogy a betöltött csónakok tetejére adagonként 50 g zsírszegény mozzarellát morzsolunk, majd így sütjük készre.

Elkészítési idő: 35 perc

Tápérték

Energia: 542 kcal
Fehérje: 28,5 g
Zsír: 15,5 g
Szénhidrát: 20,3 g
Rost:10,1 g