Kalácskoszorú Beef Jerkyvel
: min. 60 perc;
: reggeli;
: átlagos elkészítés;
Hozzávalók 3 darabhoz:
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g zabpehelyliszt
- ½ tasak instant élesztő
- 1 csapott kávéskanál só
- 50 g görög joghurt
- 1 db tojássárgája
- 150 ml zsírszegény, langyos tej
- 1 tasak Forpro High Protein csilis Beef Jerky
- kevés felvert tojás a kenéshez
A tálaláshoz (1 adaghoz): - 50 g görög joghurt
- 1 teáskanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tzatziki Dressing
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, a joghurtot és a tojássárgáját. Gyúrni kezdjük, először apránként hozzácsorgatjuk a tejet, ezután pedig még annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta. Végül belegyúrjuk az apróra vágott Beef Jerkyt is. Megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 40 cm hosszú hengereket sodrunk, majd 2-2 hengert összefonunk. A fonatokat kör alakúra hajtjuk, a végeket összeillesztjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk újabb 15 percet kelni, majd lekenjük a felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-28 perc alatt készre sütjük.
3. A mártogatóshoz a görög joghurtot kikeverjük a dresszinggel, kevés sóval és az aprított snidlinggel. A koszorúk mellé tálaljuk.
Megtöltve, szendvicsként is tálalhatjuk.
Tipp
Egy nagyobb kalácsot is formázhatunk a tésztából
Elkészítési idő: 60 perc + kelesztési idő
Tápérték (1 koszorú + 1 adag mártogatós):
Energia: 445 kcal
Fehérje: 15,1 g
Zsír: 11,7 g
Szénhidrát: 55,7 g
Rost: 10,7 g