Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Töltött káposzta diétásan

Töltött káposzta diétásan

: 20+60 perc;
: főétkezés;
: Karácsonyi recept;

 

Hozzávalók:

½ doboz Forpro CarbControl klasszikus Triple Zero Rizs 

1 evőkanál olívaolaj 

¼ fej vöröshagyma 

1 gerezd fokhagyma 

150 g zsírszegény darált sertéshús 

1 evőkanál fűszerpaprika 

só, őrölt fekete bors 

1 db tojássárgája 

3-4 db savanyított káposztalevél + további 2-3 a főzéshez 

100 g savanyú káposzta 

1 babérlevél 

pár szem egész bors 

Elkészítés: 

1. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát, és megdinszteljük rajta. 

2. A darált húst összekeverjük a dinsztelt hagymákkal és a fűszerpaprika 1/3-ával. A tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük. A rizst, valamint a tojássárgáját is a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. 

3. A káposztalevelek vastag erét kivágjuk. Eloszlatjuk rajtuk a tölteléket. Először a káposzta két oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik irányból indítva szorosan feltekerjük.

4. Egy kis lábasban kiterítjük a savanyú káposztát (ízlés szerint előtte átöblíthetjük). Rászórjuk a többi fűszerpaprikát, hozzáadjuk a babérlevelet és a borsszemeket, majd ráültetjük a káposztacsomagokat. Befedjük a főzéshez szánt káposztalevelekkel, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

5. Felforraljuk, majd közepes lángon 60 percet főzzük. Leszűrjük, a babérlevelet és az egész borsszemeket eltávolítjuk. 

6. A töltött káposztát a leszűrt savanyú káposztával és tejföllel tálaljuk, fűszerpaprikával és petrezselyemzölddel díszítjük. 

Tálalási javaslat: 

A tejfölt összekeverhetjük reszelt fokhagymával és fűszerpaprikával. 

Tipp: 

Darált marha- vagy pulykahússal is elkészíthetjük. 

Elkészítési idő:

20+60 perc 

Tápérték

Energia 407 kcal
Fehérje 37,7 g
Zsír 22,9 g
Szénhidrát 10,4 g
Rost 10,4 g