Currys-sült karfiolos Crisp Bread
: 50 perc;
: snack;
: átlagos elkészítés;
Hozzávalók:
- 150 g karfiol (tisztított súly)
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ kávéskanál curry fűszerkeverék
- só, őrölt fekete bors
- 2 lap Forpro Garlic&Onion Protein Crisp Bread
- 10 g zsírszegény sajtkrém
- 1 kis marék lucernacsíra
1. A megtisztított karfiolt apró rózsáira szedjük, és egy tálba tesszük. Az olívaolajat kikeverjük a curryvel, sóval és borssal, majd felhígítjuk egy kevés vízzel. A karfiolrózsákra locsoljuk, jól összeforgatjuk. Ezután a zöldséget kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
2. A lapkenyereket megkenjük a sajtkrémmel, majd rájuk halmozzuk a csírát és a sült karfiolt.
Csíra helyett zöldségeket vagy mikrozöldeket is tehetünk a lapkenyerekre.
Tipp
A karfiol akkor a legfinomabb, ha sülés közben megpirul, ezért nem szükséges alufóliával letakarni.
Elkészítési idő: 40 perc
Tápérték
Energia: 238 kcal
Fehérje: 12,8 g
Zsír: 12,5 g
Szénhidrát: 15,6 g
Rost: 7,6 g