Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Currys-sült karfiolos Crisp Bread

Currys-sült karfiolos Crisp Bread

: 50 perc; 
: snack - 1 adag;
: átlagos elkészítés;

 

 

Hozzávalók: 

  • 150 g karfiol (tisztított súly)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ kávéskanál curry fűszerkeverék
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 lap Forpro Garlic&Onion Protein Crisp Bread
  • 10 g zsírszegény sajtkrém
  • 1 kis marék lucernacsíra   

Elkészítés:

1. A megtisztított karfiolt apró rózsáira szedjük, és egy tálba tesszük. Az olívaolajat kikeverjük a curryvel, sóval és borssal, majd felhígítjuk egy kevés vízzel. A karfiolrózsákra locsoljuk, jól összeforgatjuk. Ezután a zöldséget kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

2. A lapkenyereket megkenjük a sajtkrémmel, majd rájuk halmozzuk a csírát és a sült karfiolt.

Tálalási javaslat:

Csíra helyett zöldségeket vagy mikrozöldeket is tehetünk a lapkenyerekre.

Tipp

A karfiol akkor a legfinomabb, ha sülés közben megpirul, ezért nem szükséges alufóliával letakarni.

Elkészítési idő: 40 perc

Tápérték

Energia: 238 kcal
Fehérje: 12,8 g
Zsír: 12,5 g
Szénhidrát: 15,6 g
Rost: 7,6 g