Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Wokos zöldségek sonkával, Triple Zero Rizzsel

Wokos zöldségek sonkával, Triple Zero Rizzsel

: 20 perc;
: főétkezés;
: gyors elkészítés;

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A kelbimbót megmossuk, külső leveleitől és szárától megszabadítjuk, a szemeket kettévágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

2. Közben az olívaolajat felhevítjük egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben. Ráreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát. Sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott sonkát és a kelbimbót. Rázogatva összesütjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a csípős mexikói szószt.

3. A rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük. A sonkás zöldségek mellé tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.


 

Tálalási javaslat:

A szószos ragut össze is keverhetjük a rizzsel.

Tipp

Csíkozott kaliforniai paprika, főtt brokkoli, karfiol vagy akár laskagomba is kerülhet a wokba.

Elkészítési idő: 20 perc

Tápérték

Energia: 220 kcal
Fehérje: 14,1 g
Zsír: 11,4 g
Szénhidrát: 12 g
Rost: 13,1 g