Wokos zöldségek sonkával, Triple Zero Rizzsel
: 20 perc;
: főétkezés;
: gyors elkészítés;
Hozzávalók:
- 100 g kelbimbó
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g csiperkegomba
- 40 g sovány csirkesonka
- 2 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Spicy Mexicana Sauce
- 1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
1. A kelbimbót megmossuk, külső leveleitől és szárától megszabadítjuk, a szemeket kettévágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
2. Közben az olívaolajat felhevítjük egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben. Ráreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát, majd rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát. Sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a kockákra vagy csíkokra vágott sonkát és a kelbimbót. Rázogatva összesütjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a csípős mexikói szószt.
3. A rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd felmelegítjük. A sonkás zöldségek mellé tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.
A szószos ragut össze is keverhetjük a rizzsel.
Tipp
Csíkozott kaliforniai paprika, főtt brokkoli, karfiol vagy akár laskagomba is kerülhet a wokba.
Elkészítési idő: 20 perc
Tápérték
Energia: 220 kcal
Fehérje: 14,1 g
Zsír: 11,4 g
Szénhidrát: 12 g
Rost: 13,1 g