Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karfiolhumusz keto chipsszel

Karfiolhumusz keto chipsszel

: 50 perc; 
: keto - 1 adag;
: átlagos elkészítés;

 

 

Hozzávalók: 

Elkészítés:

1. A megtisztított karfiolt kis rózsáira szedjük, majd kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Megsózzuk, és az olívaolajból egy kevéssel átkenjük a zöldségrózsákat. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

2. A kihűlt karfiolt késes aprítóba tesszük, kevés sóval, a többi olívaolajjal, a tahinivel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a fűszerpaprikával összetörjük. Fokozatosan kevés hideg vizet adunk hozzá, ezzel tovább krémesítjük. 

3. A kész humuszt fűszerpaprikával és aprított snidlinggel megszórva, a keto chipsszel tálaljuk. 

Tálalási javaslat:

Kevés citromlevet is locsolhatunk a humuszhoz.

Tipp

Ketogén diétában a klasszikus, csicseriborsóból készült humusz kerülendő, viszont a hüvelyest kiválthatjuk olyan szabadon fogyasztható zöldségekkel, mint a receptben szereplő karfiol vagy brokkoli, kelbimbó.

Elkészítési idő: 50 perc

Tápérték

Energia: 545 kcal
Fehérje: 19 g
Zsír: 20,6 g
Szénhidrát: 12,2 g
Rost: 6 g