Lecso Triple Zero Rizzsel
: 25 perc;
: főétkezés;
: gyors elkészítés;
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 1 csapott teáskanál fűszerpaprika
- 1 db közepes méretű tv-paprika
- 2 db közepes méretű paradicsom
- só, őrölt fekete bors
- 3 evőkanál Forpro Carb Control Near Zero Calorie Tomato & Olives Sauce
- 1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
1. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük.
2. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, belerakjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt paprikát és a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Végül belekeverjük a paradicsomos-olívás szószt.
3. Közben a tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, és felmelegítjük.
4. A lecsót a rizzsel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
A lecsót és a rizst a serpenyőben össze is forgathatjuk.
Tipp
Könnyen lehúzható lesz a paradicsom héja, ha először 1 percre forró vízbe tesszük, majd pedig azonnal átrakjuk jéghideg vízbe.
Elkészítési idő: 25 perc
Főétel
Gluténmentes
Tojásmentes
Vegetáriánus
Tápérték
Energia: 222 kcal
Fehérje: 4,7 g
Zsír: 11,4 g
Szénhidrát: 17,1 g
Rost: 17,3 g