Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lecso Triple Zero Rizzsel

Lecso Triple Zero Rizzsel

: 25 perc;
: főétkezés;
: gyors elkészítés;

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, finomra vágott hagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, és alaposan elkeverjük.

2. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, belerakjuk a megmosott, megtisztított, feldarabolt paprikát és a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Végül belekeverjük a paradicsomos-olívás szószt.

3. Közben a tésztát (rizst) szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, és felmelegítjük.

4. A lecsót a rizzsel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük.


 

Tálalási javaslat:

A lecsót és a rizst a serpenyőben össze is forgathatjuk. 

Tipp

Könnyen lehúzható lesz a paradicsom héja, ha először 1 percre forró vízbe tesszük, majd pedig azonnal átrakjuk jéghideg vízbe.

Elkészítési idő: 25 perc

Főétel

Gluténmentes
Tojásmentes
Vegetáriánus

Tápérték

Energia: 222 kcal
Fehérje: 4,7 g
Zsír: 11,4 g
Szénhidrát: 17,1 g
Rost: 17,3 g