Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Triple Zero sonkás-gombás rizottó

Triple Zero sonkás-gombás rizottó

: 15 perc; 
: főétel;
: egyszerű, gyors elkészítés;

 

 

Hozzávalók: 

  • 100 g fehér vagy barna csiperkegomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só 
  • pár levélke kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet (20 g) fekete-erdei sonka
  • 1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
  • 10 g tetszőleges kemény sajt (pl. parmezán, Grana Padano)
  • díszítéshez petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csiperkegombát megtisztítjuk, a nagyobb fejeket cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a gombát erős lángon átpirítjuk rajta. Közben megsózzuk, hozzáadunk 6-8 kakukkfű levélkét, és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. 

2. A fekete-erdei sonkát felcsíkozzuk, a serpenyőbe dobjuk, lepirítjuk.

3. Közben a rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a sonkás-gombás keverékhez forgatjuk, felmelegítjük. Tálaláskor sajtot forgácsolunk a tetejére, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Tálalási javaslat:

A rizst önmagában is felmelegíthetjük, és a gombás-sonkás feltétet a tetejére kanalazhatjuk. 

Tipp

A parmezán sajt laktózmentes táplálkozás esetén is fogyasztható. .

Elkészítési idő: 15 perc

Tápérték

Energia: 220 kcal
Fehérje: 12,1 g
Zsír: 15,9 g
Szénhidrát: 4,9 g
Rost: 8,3 g