Triple Zero sonkás-gombás rizottó
: 15 perc;
: főétel;
: egyszerű, gyors elkészítés;
Hozzávalók:
- 100 g fehér vagy barna csiperkegomba
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- pár levélke kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet (20 g) fekete-erdei sonka
- 1 doboz Forpro Carb Control klasszikus Triple Zero Rizs
- 10 g tetszőleges kemény sajt (pl. parmezán, Grana Padano)
- díszítéshez petrezselyemzöld
1. A csiperkegombát megtisztítjuk, a nagyobb fejeket cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a gombát erős lángon átpirítjuk rajta. Közben megsózzuk, hozzáadunk 6-8 kakukkfű levélkét, és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát.
2. A fekete-erdei sonkát felcsíkozzuk, a serpenyőbe dobjuk, lepirítjuk.
3. Közben a rizst szűrőbe tesszük, hideg víz alatt 2-3-szor átöblítjük, majd a sonkás-gombás keverékhez forgatjuk, felmelegítjük. Tálaláskor sajtot forgácsolunk a tetejére, és petrezselyemzölddel díszítjük.
A rizst önmagában is felmelegíthetjük, és a gombás-sonkás feltétet a tetejére kanalazhatjuk.
Tipp
A parmezán sajt laktózmentes táplálkozás esetén is fogyasztható. .
Elkészítési idő: 15 perc
Tápérték
Energia: 220 kcal
Fehérje: 12,1 g
Zsír: 15,9 g
Szénhidrát: 4,9 g
Rost: 8,3 g